Čigonų nusikaltimams - NE


Parašų: 81


  • Autorius: Artūras F
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos nusikaltimų prevencijos institucijos
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Visais laikais čigonai buvo nemėgiami ir engiami dėl jų palaido gyvenimo būdo. Vilniuje, Kirtimuose įsikūrusi čigonų bendruomenė (Taboras) kelia didžiulę grėsmę mūsų visuomenės gerovei. Virš 80% romų tautybės gyventojų Vilniuje - teisti. Niekam nepaslaptis, kad čigono reikia saugotis - vengti kontakto, nes didžioji dauguma jų yra kišenvagiai. Tik labai nedidelė dalis turi nuolatinį legalų darbą, todėl ir ekonomine prasme iš jų jokios naudos. Čigonai aktyviai verčiasi narkotikų prekyba, dėl jų kaltės Vilniuje daugėja narkomanų skaičius ir net baisu pagalvoti kokia padaroma finansinė žala Lietuvos valstybei. Visi namai čigonų tabore pastatyti be leidimo, pažeidžiant Lietuvos Respublikos įstatymus. Negalima atmesti ir fakto, kad didžioji dauguma čigonų padarytų nusiklatimų net nėra registruojami: tai mobiliųjų telefonų vagystės, nelegali prekyba aukso bei sidabro dirbiniais, prostitucija. Čigonai nekalba valstybine kalba, nesilaiko įstatymų, nedaro absoliučiai jokios ekonominės ir socialinės naudos. Nuo seno čigonai žinomi, kaip dainuoti bei šokti mėgstanti tauta, tačiau jie degradavo ir nedaro jokios kultūrinės naudos.
Čigonų nemėgsta didžioji dauguma Lietuvos gyventojų, tuom galime įsitikinti paskaitę tūkstančius komentarų internetiniuose žinių portaluose, dauguma protingų ir gerbiamų žmonių (universiteto dėstytojai, politikai, menininkai...) taip pat nemėgsta čigonų. Policija ir Vyriausybinės instancijos atsakingos už nusikaltimų prevenciją nepakankamai sprendžia šią problemą, nes bet kuriuo paros metu į taborą keliauja dešimtys nuo narkotikų priklausomų žmonių, kad įsigytų kvaišalų. Užuot gaudę nusikaltėlius, teismai mieliau nuteisia lietuvę merginą, kuri dirba legaliame darbe ir nedaro jokios nusikalstamos veiklos. Parašytame internetiniame komentare čigonus čigonais pavadinusi mergina privalėjo atgailauti teisme ir susimokėti 390Lt už "neapykantos kurstymą".

Iš lietuvių yra atvirai tyčiojamasi, neleidžiama net užsiminti apie šią problema, o tuo tarpu bedarbiai čigonai parduotuvėje perka maisto produktus, kur kas geresnius negu įstengia įsigyti vidutinis lietuvis darbininkas.

Reikalaujame, kad čigonų nusikaltimams būtų skiriamas didesnis dėmesys, kad čigonai susilauktų tokių pat bausmių, kaip ir visi kiti piliečiai, kad nelegaliai ant Lietuvos žemės pastatytas taboras būtų nugriautas, kaip ir visi kiti nelegaliai pastatyti namai Lietuvoje.

Dauguma nedrįsta užsiminti apie šią sparčiai augančią problemą, nes baiminasi cenzūros. Sovietų laikai baigėsi, gyvename laisvoje Lietuvoje ir turime teise pareikšti savo nuomonę. Mes už Lietuvą be narkotikų ir nusikaltimų!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas