NPD (neapmokestinamas pajamų dydis) Pensininkams


Parašų: 32



Kreipiamės į Lietuvos Respublikos seimą dėl 2009 metų, sausio 1 dienos įstatymų pasikeitimų susijusių su dirbančių pensininkų NPD metinio rezultato įtakos turėjimo su gaunama pensija. Remiantis gyventojų pajamų mokesčių įstatymu, pensijos, gaunamos iš valstybės, savivaldybių ir Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetų, taip pat tarptautinių organizacijų ir užsienio valstybinių fondų, nėra apmokestinamos gyventojų pajamų mokesčiu. VMI primena, kad NPD taikomas tik su darbo santykiais susijusioms pajamoms, tačiau metiniam jo taikymo dydžiui įtakos turi ir kitos gautos pajamos.
VMI primena, kad konkretus per mėnesį taikytinas NPD nustatomas atsižvelgiant į gyventojo pajamas vadovaujantis principu, kad didėjant pajamoms taikomas vis mažesnis NPD. Pajamoms, VIRŠIJANČIOMS 3150 litų per mėnesį, NPD netaikomas.
Taigi iš šių eilučių kaip matote mūsų dirbantys pensininkai kurie prie kuklios pensijos uždirba sumas neviršijančias 800 ar 1000 litų ir bendra suma neviršyja 3150 litų turės mokėti tam tikro dydžio NPD mėnesinį mokestį, tačiau kodėl??? kodėl pensininkai sąžiningai išdirbę ir sulaukę garbaus amžiaus, bei išėję i pensiją ir joje esant susiranda darbą vien tik tam, kad esant sunkioms pragyvenimo sąlygoms prisidurtų bent kiek prie gaunamos pensijos turi dar mokėti kažkokį, naujos valdžios išgalvotą NPD mokestį??? Rinkiminiuose pažaduose tokių pažadų nebuvo, buvo vien tik melas kuriuo visus mus įtikino, todėl kviečiu visus prisijungti ir pasirašyti šią peticiją, juk jei ne jūs pensininkas tai gal jūsų tėvai, seneliai jais yra...

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas