NE socialinei nelygybei


Parašų: 111


  • Autorius: L.Dmuchovskaja
  • Adresuota: Vilniaus miesto savivaldybė,Lietuvos Respublikos vyriausybė,Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Mes, žemiau pasirašę Vilniaus m. ir visos Lietuvos gyventojai, nesutinkame su Vilniaus miesto savivaldybės vykdoma mokesčių politika. Vilniaus miesto savivaldybės 2007-03-21 sprendimu Nr.1-1570 „Dėl socialinio būsto nuomos mokesčio apskaičiavimo tvarkos“ http://www.vilnius.lt/vaktai/Default.aspx?Id=3&DocId=30146283 buvo nepagristai padidintas nuomos mokestis nuo 0,20 Lt iki 1,70 Lt (tai 850%) už kvadratinį metrą, piliečiams kurie gyvena neprivatizuotuose butuose ir bendrabutinio tipo gyvenamose patalpose. Žmonės, kurie laiku nespėjo privatiziuoti nekilnojamąjį turtą, nors gyvena jame 20 ir daugiau metų, liko apgauti. LR įstatymai numato būsto privatizavimą, tačiau miesto savivaldybė, pažeisdama žmogaus teisės, LR konstitucija, to padaryti neleidžia. Dabar vis labiau didejanti papildomų mokesčių našta pažeidžia mūsų šalies žemiausią visuomenės sluoksnį, kuris nesugeba priešintis valdininkų savivalei. Tai didina atotrūkį tarp turtuolių ir skurtančiųjų, taip pabrėžiama socialinė nelygybė.
Kaip teigia Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Regimantas Paulionis: „Nuo kovo mėnesio kaina jau turėtų būti padidinta. Kvadratinio metro nuomos kainą ketinama padidinti iki 3,5 lito.“ (Lietuvos rytas 2009-02-04 25 psl.)
Šią peticiją, mes, Lietuvos pilieciai, pareiškiame savo nepasitenkinimą, vykdoma Vilniaus miesto savyvaldybės mokesčių politika ir preštaraujame, kad valdininkai didintų municipalinio ir socialinio būsto nuomos kainą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas