Stop šmeižtui Lietuvoje, atimt iš A.Sacharuko seimo nario mandatą


Parašų: 0


  • Autorius: Neabejinga pilietė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Generalinė prokuratūra teigia, kad prokurorai, atlikdami įstatymų tvarka nustatytas funkcijas, negavo jokių skundų, pareiškimų, pranešimų apie kokias nors nusikalstamas veikas, patys nenustatė kokių nors nusikalstamų veikų požymių , kurios padarymu būtų įtariamas Seimo pirmininkas A.Valinskas ir šiuo metu atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuosebei ikiteisminio tyrimo įstaigų ikiteisminiuose tyrimuose, kuriuos organizuoja ir jiems vadovauja prokurorai, nėra jokių duomenų apie Seimo pirmininko A.Valinsko neteisėtas veikas".(2009-09-21 info portalų informacija)
Parlamentinė „Ąžuolo“ frakcija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigia gavusi pranešimą iš Valstybės saugumo departamento įrodantį, kad Seimo narys A. Sacharukas melavo teigdamas, jog dar šių metų vasarį raštu kreipėsi į VSD vadovybę su prašymu įspėti Seimo pirmininką apie tai, jog jis nebendrautų su abejotinos reputacijos asmenimis. VSD teigimu „Lietuvos Respublikos Seimo Operatyvinės veikos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas, Seimo narys Aleksandr Sacharukas saugumo departamentui nėra pateikęs rašytinio kreipimosi nurodytu klausimu.“(2009-08-24, info portalų informacija).
Generalinė prokuratūra patvirtino – šmeiždamas Seimo pirmininką A.Sacharukas melavo.(2009-09-10 d. info portalų informacija).
Nežiūrint į tai A.Valinskas atstadydintas ne tik nepatvirtinus jo kaltės ar sąsajų su kriminogeniniais elementais, bet ir neieškant jokių kaltės įrodymų.
Ar tai reiškia, kad Lietuva nebėra teisine valstybe ir joje nebegalioja jokie žmogaus garbės ir orumo saugikliai? Ar tai reiškia, kad nuo šiol užteks žmogų apšaukti vagimi ir jis bus tokiu laikomas? Ar Jūs jaučiatės saugūs ir esate įsitikinę, kad rytoj nebūsite apšmeižti ir to pasėkoje nesulauksite neteisėtos bausmės, kurios net negalėsite apskųsti, nes Jūsų kaltė ar nekaltiumas niekam nerūpės?
Pasakykim stop šmeižtui, kad netaptume jo aukomis. A.Sacharakui turi būti atimtas Seimo nario mandatas, nes jis savo veiksmais padarė daug didesnę žalą teisingumo ir demokratijos bei teisinės valtybės sampratai, diskriminavo savo kaip Seimo nario statusą ir pademonstravo visišką nepagarbą žmogaus garbei, orumui ir teisinei valstybei, nei žala, kurią šiuo atveju padarė A.Valinskas.
Pasakykime stop šmeižtui Lietuvoje, pašalinkime A.Sacharukui galimybę išsaugoti neliečiamybę ir tokiu būdu išvengti atsakomybės už šmeižto skleidimą ir melagingus pareiškimus apie neegzistuojančią grėsmę jo asmeniui.
Tai nėra akcija palaikanti A.Valinską, tai yra atoveiksmis į teisinį nihilizmą pademonstruotą A.Sacharuko. Aš sakau taip teisinei valstybei, stop šmeižtui Lietuvoje ir meluojantiems Seimo nariams.
PASAKYK STOP ŠMEIŽTUI LIETUVOJE. PASAKYK NE A.SACHARUKO NELIEČIAMYBEI IR SEIMO NARIO STATUSUI.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas