Eurolygos tarp įvykių, kuriuos reikėtų tiesiogiai rodyti per nemokamą televizijos kanalą


Parašų: 0


  • Autorius: kestas
  • Adresuota: Lrtk
  • Kategorija: Kita

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) iniciatyva sudaryta darbo grupė parengė naują visuomenei reikšmingų įvykių, kurie turėtų būti tiesiogiai transliuojami nemokamais televizijos kanalais, sąrašą.

Šiame sąraše yra vasaros ir žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijos bei varžybos, kuriose dalyvauja Lietuvos sportininkai. Prie reikšmingų įvykių taip pat įrašyti Pasaulio ir Europos futbolo, krepšinio ir lengvosios atletikos čempionatai bei Dainų šventė, tačiau sąraše nėra Eurolygos krepšinio turnyro.

Šį sąrašą, pasak LRTK administracijos direktoriaus pavaduotojos Jurgitos Iešmantaitės, iš pradžių turės patvirtinti Lietuvos Vyriausybė, o vėliau jis bus teikiamas tvirtinti Europos Komisijai.

"Esmė yra, kad tų įvykių transliacijos būtų tik nemokamose programose", - sakė LRTK atstovė.

Sąrašas šiuo metu yra preliminarus, iki lapkričio 22 dienos visi suinteresuoti asmenys gali teikti pasiūlymus, kokie dar įvykiai galėtų turėtų visuomenei reikšmingų statusą. Kadangi apie naujo sąrašo sudarymą buvo pranešta pirmadienį, J.Iešmantaitės teigimu, pasiūlymų iš visuomenės dar nėra pateikta. Kartu ji pažymėjo, jog norint, kad įvykis patektų į sąrašą, jis turi atitikti specialius kriterijus.


"Bet kokio įvykio į tą sąrašą negali įtraukti, nes turi atitikti keturis kriterijus - kitaip EK netvirtins. (...)Jei bus tam tikras pasiūlymas įtraukti tam tikrą įvykį, jis bus tikrinamas pagal keturis kriterijus. Tai turi būti įdomu didžiajai daliai visuomenės. Turi būti atitinkami žiūrimumo rodikliai", - BNS sakė LRTK atstovė.

Įvykių reikšmė bus vertinama pagal tai, kokiai šalies gyventojų daliai jis yra svarbus, ar bendrai pripažįstama išskirtinė jo kultūrinė reikšmė, ar vykstant tarptautinės reikšmės varžyboms ar turnyrui dalyvauja nacionalinė komanda, ar įvykis yra tradiciškai transliuojamas nemokamos televizijos ir sulaukia didelio žiūrovų dėmesio.

Ankstesnis visuomenei reikšmingų įvykių sąrašas nustojo galioti nuo spalio 18 dienos, kuomet buvo priimtas naujos redakcijos Visuomenės informavimo įstatymas.

"Įstatyme buvo sąrašas ir buvo numatyta, kad Vyriausybė gali sąrašą papildyti. Vyriausybė įstatymo pildyti negali. Buvo iškilmingi Lietuvos valstybinių švenčių minėjimai, dabar jų nėra, nes reikia nurodyti konkretų įvykį, pagrįsti jo žiūrimumą", - apie pasikeitimus pasakojo J.Iešmantaitė.

Kartu ji pažymėjo, jog tam tikro įvykio įrašymas į sąrašą dar nereiškia, kad jis būtinai bus transliuojamas - nuo televizijos transliuotojų priklausys, ar jie norės pirkti transliacijos teises.

Tuo metu Seimo narys Žilvinas Šilgalis stebėjosi, kad į pradinį sąrašą nebuvo įtrauktas Eurolygos krepšinio turnyras. Šis parlamentaras jau yra reiškęs įsitikinimą, kad Eurolygos rungtynės Lietuvos žiūrovams labai svarbios ir įdomios, nes šiame turnyre žaidžia ir lietuviški klubai.
"Neabejotinai teiksiu prašymą įtraukti Eurolygą į sąrašą", - BNS sakė Ž.Šilgalis.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas