Dėmesio ir pagalbos sportininkams garsinantiems Lietuvos vardą


Parašų: 0


  • Autorius: Jonas Dromantas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Sportas

Skirti daugiau dėmesio ir lėšų sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pasirengimui dalyvauti Pasaulio ir Europos čempionatuose

Liberalai Eligijus Masiulis ir Vytautas Grubliauskas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo siūlymą skirti papildomų lėšų Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pasiruošimui bei dalyvavimui 2011 m. Europos bei Pasaulio čempionatuose.
Šokių ansamblio pasiruošimui bei dalyvavimui minėtuose sportinių šokių čempionatuose siūloma papildomai skirti 200 tūkst. litų. Šios lėšos 2011 m. biudžete galėtų būti gautos sumažinus Aplinkos ministerijai pavaldžių įstaigų asignavimus, skirtus patalpų įsigijimui, rekonstravimui ir kapitaliniam remontui.

„Sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“, garsinantis šalies vardą nuo pat 1989 m., šešis kartus pelnė pasaulio ir septynis kartus – Europos čempionų titulą. Sėkmingas jų pasirodymas kitąmet vykstančiuose čempionatuose – labai svarbus. Ypač norėtųsi, kad šokėjams būtų suteiktos geriausios galimybės ruoštis Pasaulio sportinių šokių čempionatui, kuris vyks Lietuvoje. Čempionato šeimininkams derėtų pasirodyti itin sėkmingai“, - siūlymą komentuoja V. Grubliauskas.

Primename, kad 2011 m. Europos sportinių šokių čempionatas vyks Tiumenėje (Rusijos Federacija), o Pasaulio sportinių šokių čempionatas – Vilniuje.
-------------------------------------------------------
Klaipėdos universiteto laikraštis 2010 m. lapkritis (Nr. 8 (152))

„Žuvėdra“ gyvuoja palaikoma vadovų ir šokėjų
Paradoksalu, tačiau KU sportinių šokių ansamblis neturi nei grimuotojo, nei masažuotojo, nei gydytojo. Kitos sportinių
šokių komandos į čempionatus atvyksta lėktuvais, tačiau mūsiškiai nuolat kantriai keliauja autobusu, patys rūpinasi savo sveikata, grimuoja ir masažuoja vieni kitus. „Žuvėdra“ gyvuoja ir Klaipėdos universiteto bei Lietuvos valstybės vardą garsina tik dėl atsidavusių vadovų ir šokėjų. Rusijos komanda prieš čempionatą už beveik pusę milijono litų ruošėsi pirmenybėms prižiūrimi medikų, tuo tarpu „Žuvėdros“ šokėjai patys perka vitaminus ir stengiasi gerai šsimiegoti.
Pasaulio sidabras – šeštą kartą. Tai buvo jau 21-asis KU sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pasirodymas planetos pirmenybėse. Skaistutės ir Romualdo Idzelevičių vadovaujamas kolektyvas pasaulio vicečempionu tapo šeštąjį kartą. KU komanda taip pat šešis kartus iškovojo auksą, o penkiskart – bronzą.
Kitas pasaulio Lotynų Amerikos šokių čempionatas vyks Lietuvoje – 2011 metų gruodžio 3 dieną Vilniuje.

[b][/b]

[url=]http://www.youtube.com/watch?v=VOrq_yvuKDs
http://klaipeda.diena.lt/vaizdai/albumai/miesto-kronikos/klaipedos-zuvedra-5754[url=][u]

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas