Ne miesto švietimo turto privatizavimui ir nepakankamam finansavimui


Parašų: 0


  • Autorius: Iniciatyvinė grupė, L.Adomas
  • Adresuota: Vilniaus miesto savivaldybės taryba, Vilniaus miesto savivaldybės meras
  • Kategorija: Švietimas

Gerbiami Vilniečiai jau ne kartą savivaldybės valdantieji, meras, Turto padalinio vadovai ketina naikinti švietimo įstaigas Vilniaus senamiestyje ar kitose patraukliose vietose. Užsimota panaikinti ne vieną vaikų ir jaunimo klubą, o taip pat Vilniaus turistų centrą, gal būt slapta kėsinamasi į darželius bei mokyklas, ypač esančius senamiestyje ar kitose prestižiniuose rajonuose. Jei privatizuotų Antakalnio vaikų ir jaunimo klubą, Verdenės vaikų ir jaunimo klubą, Vilniaus turistų centrą ar Saugaus eismo mokyklą, kas beliktų gal Mokytojų namai?

Kodėl valdžia mano, kad senamiestyje negali veikti švietimo įstaigos ir kodėl jos kliūna merui ir jų daugumai? Ar valdžia vaikų sąskaita sprendžia miesto problemas? Ar taip konservatorių, liberalų ir socialdemokratų partijos rūpinasi švietimo kokybe?

Faktai liudija, kad švietimui Vilniaus miesto valdžia skiria mažai lėšų, aptarnaujantis personalas, uždirbantis mažiausiai, iki mėnesio ėjo nemokamų atostogų, telefonai buvo atjungti mėnesius, tuo tarpu išrinktų valdžių atstovai pasididino savo komandą: yra net po tris mero bei administracijos direktoriaus pavaduotojus, visi jie važinėja tarnybiniais telefonais, naudojasi tarnybiniais automobiliais. Tuo tarpu švietimo įstaigos skursta, todėl nuolatos yra remiamos ir išlaikomos tėvų pinigų bei darbais.

Užkirskime ir duokime ženklą Vilniaus miesto valdžiai, kad nustotų tyčiotis iš vilniečių slapta naikindamos – privatizuodamos bet kokias švietimo įstaigas. Juk taip trūksta darželių, kai kur mokyklų ar papildomo ugdymo įstaigų, o mūsų išrinktieji lengva ranka jas išparduoda.

Kviečiame pasirašyti ir išreikšti protestą prieš švietimo pastatų privatizavimą ir nepakankamą švietimo finansavimą.