Vetojame 2011 metų Europos krepšinio čempionato talismaną


Parašų: 0


  • Autorius: M.Jakutis
  • Adresuota: Lietuvos krepšinio federacija
  • Kategorija: Sportas

Mes visi žinome, kad šitie 2011 metai yra Lietuvos krepšinio metai !

Todėl sukūriau šita peticija, kad mes visi Lietuviai galėtume pakeisti talismaną „AMBERIS“ į tikrą Lietuvos pasididžiavimą „Geležini Vilką“ kuris nuo senų senovės simbolizuoja Lietuvos tikrąją dvasią ir galingumą, bei Vilniaus atsiradimą.
Visi gerai pagalvokite ir apsispręskite ar tikrai norite matyti kažkokį beverti talismaną „Amberis“ kuris Lietuvai nieko nereiškia ir neduoda jokio įkvėpimo nei sirgaliams nei patiems krepšininkams.

O dabar tik pažiūrėkite į „Geležini Vilką“ ir pamatysite daug daugiau įkvėpimo, aistros užsidegimo ir noro žaisti dėl Lietuvos.
Vien tik įsižiūrėjus į šitą Vilką pamatysite, kad tas vilkas dėvi 11 numerio marškinėlių ar tai jums nieko nesako ? Juk tai Kleizos marškinėlių numeris juk jis kaip vilkas įeina į aikštelę ir kaunasi dėl kiekvieno kamuolio, stumdosi kaip Vilkas su grėsmingais varžovais ir nieko nebijodamas kerta į baudos aikštelę, krauną kamuolį iš viršaus net krepšinio lenta sudreba.


[img=]
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs448.snc3/25697_416061102462_57212517462_5173367_46941_n.jpg
[/img]

Geležinio Vilko legenda:
Vilniaus įkūrimo legenda byloja, kad medžiodamas kunigaikštis Gediminas apsistojo nakvynei vietoje, kur dabar stovi Vilnius. Naktį jis susapnavo sapną, kuriame ant aukšto kalno staugė geležinis vilkas. Ryte kunigaikščio krivių krivaitis Lizdeika išaiškino kad sapnas reiškia, jog šioje vietoje iškils miestas, garsas apie jį plačiai pasklis. Tuomet upių santakoje buvo supiltas piliakalnis ir pastatyta pilis.
Vilkas Vilniaus miesto įkūrimo legendoje kartais asocijuojamas su Kapitolijaus vilke, išmaitinusia Romos įkūrėjus Remą ir Romulą, tačiau genetinis šių legendų ryšys yra abejotinas, kadangi „vilkiškos“ Vilniaus ir paties kunigaikščio Gedimino šaknys susijusios su lietuvišku kontekstu (vienas iš Gedimino protėvių rusų metraščiuose vadinamas Vilku).
Vilko motyvas glaudžiai susijęs su Vilniumi ir jo apylinkėmis. Dar XX a. pradžioje egzistavo su Vilkpėdės pavadinimu susijęs padavimas apie akmenį su vilko pėdos atspaudu. Rusų mokslininkas V. Toporovas yra atkreipęs dėmesį, kad toponimai ir hidronimai su šaknimi Vilk - itin paplitę rytinėje Lietuvos dalyje (Vilkabrastis, Vilkaraistis, Vilkeliškės, Vilkinė, Vilkiškės).