AB banko Snoras administravimo išlaidų sąmata


Parašų: 0


  • Autorius: Banko kreditorių iniciatyvinė grupė
  • Adresuota: P. Neil Cooper, Lietuvos banko valdybos pirmininkas p. Vitas Vasiliauskas, Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas p. Andrius Kubilius, Lietuvos Respublikos finansų ministrė p. Ingrida Šimonytė, ki
  • Kategorija: Kita

Ponui Neil Cooper
Lietuvos banko valdybos pirmininkui ponui Vitui Vasiliauskui
Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui ponui Andriui Kubiliui
Lietuvos Respublikos finansų ministrei poniai Ingridai Šimonytei
Kitiems susijusiems asmenis


ATVIRAS PAREIŠKIMAS

2012 m. sausio 6 dieną spaudoje paviešintais duomenimis ponas Neil Cooper pateikė, o Vilniaus apygardos teismas mašinaliai patvirtino laikiną trijų mėnesių bankrutuojančio AB banko SNORAS bankroto administravimo išlaidų sąmatą, kuri sudaro apie 61 mln.litų. Iš šios sumos net 31 mln. litų skirta pono Neil Cooper ir jo samdomų konsultantų honorarams, skaičiuojamiems pagal mums nesuvokiamo dydžio tarifus, siekiančius net iki 800-1000 eurų už valandą. Norėtume atkreipti Jūsų dėmesį, kad tokios sumos, kurias „konsultantams” rengiamasi mokėti už jų valandą darbo, gerokai viršija Lietuvos vidutinį mėnesinį darbo užmokestį bei iki dešimies kartų viršija Lietuvoje nusistovėjusias atitinkamų konsultantų paslaugų rinkos kainas. Kitos bankroto administravimo išlaidų sąmatų pozicijos taip pat kelia itin didelių abejonių ir neaiškumų.

Įvertinus šiandienos Lietuvos ekonominę situaciją, nurodyti skaičiai aiškiai prasilenkia su sveiku protu. Tokių „kosminio dydžio” sąmatų teikimas tvirtinti ir vadovavimasis jomis, o Lietuvos banko ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės, kurių teikimu ir su kurių pritarimu ponas Neil Cooper ėmėsi administruoti bankrutuojantį AB banką SNORAS, neveikimas bei nevykę bandymai abstrakčiais pasamprotavimais pateisinti šiuos skaičius yra nesuderinami su viešuoju interesu, pažeidžia ne tik bankrutuojančio AB banko SNORAS kreditorių teises ir interesus, bet ir visų Lietuvos Respublikos mokesčių mokėtojų interesus.

Nemažiau stebina ir tai, kad visa tiksli informacija apie bankrutuojančio AB bankas SNORAS būklę, konkrečius atliekamus jame veiksmus, turto ir išlaidų pozicijas ir kitus susijusius faktus bei procesus laikoma didžiausia paslaptimi. Kodėl tai slepiate? Nuo ko? Ar aiškumas ir skaidrumas, Jūsų manymu, neturėtų būti esminiu principu šiame mums asmeniškai ir visai Lietuvai itin skausmingame procese?

Todėl raginame Jus nedelsiant peržiūrėti ir mažiausiai tris keturis kartus sumažinti bankrutuojančio AB banko SNORAS bankroto išlaidų administravimo sąmatą. Iš anksto dar prieš teikiant atitinkamą prašymą teismui viešai paskelbti, išsamiai paaiškinti ir svariai pagrįsti visas naujai teikiamos tvirtinti sąmatos eilutes, kad teismas ir kiti suinteresuoti asmenys galėtų įsitikinti jų pagrįstumu bei protingumu. O jeigu kuri nors dalis nebūtų įtikinamai pagrįsta, šios dalies nederinti ir netvirtinti.

Taip pat raginame visą bankroto procesą vykdyti skaidriai, viešai atskleisti visą reikšmingą informaciją ir detales apie faktinę banko būklę prieš nacionalizavimą, inicijuojant bankrotą bei po bankroto iniciavimo, paaiškinti kokie veiksmai ir kodėl dabar atlikinėjami su banko turtu ir ką toliau ketinama atlikti bent jau pačiu artimiausiu metu. Pašome išsamiai paaiškinti ir pagrįsti, kaip ketinama užtikrinti kreditorių interesų patenkinimą.

Siekiant išvengti tokių problemų ateityje, prašome nedelsiant įdiegti mechanizmą, pagal kurį visų kreditorių grupių atstovai bei visuomenės atstovai būtų įtraukti į visų reikšmingų sprendimų, susijusių su bankrutuojančio AB banko SNORAS bankrotu, priėmimą.

Tikimės Jūsų supratingumo, greito ir adekvataus sureagavimo į šį viešą pareiškimą.

Pagarbiai
Bankrutuojančio AB banko SNORAS kreditoriai ir kiti aukščiau įvardintomis negerovėmis susirūpinę Lietuvos mokesčių mokėtojai

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas