Prieš taksi licenzijų kainų pakėlimą visoje Lietuvoje


Parašų: 0


  • Autorius: Arnoldas Kubiliūnas
  • Adresuota: Lietuvos teisingumo ministerija
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Miestų savivaldybės nemotyvuotai sugalvojo pakelti taksi licenzijos kainą, kaip kurios net iki 25 kartų - nuo 12Lt iki 500Lt.

To pasekoje jos sustabdė licenzijų išdavimą, o finansų ministerija nesusitaria su teisingumo ministerija dėl naujų kainų patvirtinimo. Vieni nori pakelti, kiti sako, kad pakėlimas nelogiškas ir neturi jokių pagrindo. Manau, kad teisingumo ministerija yra teisi.

Šiai dienai situacija yra bloga, nes taksi įmonės negali priimti naujų vairuotojų, yra žlugdomas verslas. Nauji taksi vairuotojai negali pradėti dirbti, taip pat seni vairuotojai negali atsinaujinti susidevėjusių automobilių.

Savivaldybių prašymas ne tik prasilenkia su logika, bet ir kenkia jiems patiems, nes 25 kartus pakėlus kainą gerokai sumažės taksi vairuotojų, suprastės paslaugų kokybė, nes vairuotojas negalės daug investuoti į naują ir tvarkingą automobilį. To pasekoje gyventojams truks taksi automobilių, nes tas vyksta ir db. Vilniuje yra sunku išsikviesti naktį taksi. Taigi, to pasekoje sumažės įplaukos į biudžetą, o padidės išlaidos policijai, sveikatos apsaugai ir t.t.

Susivienikime visi taksi vairuotojai, taksi įmonių savininkai ir Lietuvos piliečiai ir pasakykime NE valdžios savivalei! Mūsų juk yra daugiau, todėl mes esame stipresni ir galime jiems pasipriešinti.