NE Lietuvos Respublikos žemių pardavimui svetimšaliams, kenksmingiausioms investicijoms, danų pramoninės kiaulininkystės plėtrai


Parašų: 0


  • Autorius: Genovaitė Valčiukienė
  • Adresuota: LR Aukščiausiosios valdžios instancijos
  • Kategorija: Kita

Kalėjimuose, lageriuose, Sibire žuvę ar išlikę leisgyviai, dešimtmetį prieš okupantus kovojusių partizanų miestelių aikštėse išniekintus kūnus slapčia apraudoję ir vėl pakilę laisvės siekiui, už prieš porą dešimtmečių atkurtą Nepriklausomą Lietuvą krauju pasirašę nė juodžiausiame sapne nesapnavome, kad mūsų Lietuva taip bus savų išdavinėjama – išgrobstoma, apiplėšinėjama, pardavinėjama, perpardavinėjama svetimšaliams.
Mūsų Aukščiausioji valdžia laužo LR duotą priesaiką – saugoti mūsų valstybės žemių vientisumą. Įstojimas į ES Lietuvą dar labiau įpareigoja priešintis jos senbuvių (Prancūzija, Danija, Olandija ir kitos savų žemių užsieniečiams nepardavinėja) okupantiškai ideologijai, reikalaujančiai leisti mūsų valstybės nacionalinę žemę pirkti užsieniečiams, kurie, nelaukdami oficialaus leidimo, jau supirkinėja ją per savo statytinius, vietininkus. Ypač daug tokių sandėrių Pakruojo (danai susipirko Šukionių ŽŪB pajus, norvegai žemes nuomoja lietuviams ūkininkams, Žeimelio seniūnijos Steigvilių žemės priklauso anglams), Šiaulių rajonuose – visoje buvusioje Šiaulių apskrityje, viršininkaujant sovietinio saugumo rezervistui Alvydui Šedžiui. Valdžia (į ją nuo 2006 m. buvo ne kartą tuo klausimu kreiptasi) privalo tuos sandėrius išaiškinti ir anuliuoti, pripažinti niekiniais nuo jų sudarymo dienos, nes išvykę į užsienius mūsų vaikai ir vaikaičiai negrįš į Lietuvą, kur jų lauktų bernų ir tarnaičių dalia pas mūsų žemes užvaldžiusius svetimšalius. Net kraštutiniausi kosmopolitai, globalistai neturi teisės kaltinti nacionalizmu mažos valstybės, saugančios savo žemes ir žmones. Turime karčią iki šiol nesibaigiančią patirtį dėl neprotingo Antantės valstybių įsikišimo, sustabdžiusio pergalingą Lietuvos kariuomenės žygį, vaduojant lenkų okupuotas žemes ir 1918 m. atkurtos Nepriklausomos Lietuvos sostinę Vilnių, ir įteisinusio lenkų okupaciją. Iš okupacijos sunkiai , bet įmanoma išsivaduoti, tačiau parduotos Tėvynės nebeatpirksi.
Mes nenorime ir panašios situacijos, kaip Palestinoje, Pietų Amerikoje.
Visas smirdinčias, gamtą teršiančias, žmonių sveikatai kenkiančias, jų turtą nuvertinančias ir nesukontroliuojamas (Kalvarijų savivaldybės Jusevičių kaime esančiame kiaulių komplekse vietoj galimų 12000 bendrovė „Saerimner“ 2009 metais augino 92000 kiaulių), lietuvišką verslą žlugdančias investicijas, nuskurdinant vietinius gyventojus, išvarant juos iš Tėvynės, vertiname kaip nacionalinės ekonomikos silpninimą, Lietuvos išpardavimą, vertimą ES senbuvių kolonija.
Reikalaujame sustabdyti pasibaisėtinai agresyvią skandinavų, ypač danų, pramoninio kapitalo invaziją į Lietuvą. Naudodamasi vergo sindromo neatsikračiusių valdininkų keliaklupsčiavimu, daugelio aplinkosaugininkų ir kontrolierių paperkamumu, danų kapitalo įmonė AB „Rėkyva“ be poveikio aplinkai vertinimo beveik perpus sumažinus „Natura 2000“ teritoriją, iš jos išmetus pelkinius miškus, paneigus botaninio-zoologinio draustinio būtinybę, per metus iškasa apie 400000 m3 durpių, už vieną kub. metrą valstybei sumokėdama po 50 centų, kai prekybos centruose kubinis metras kainuoja 130 litų. Virš 90 proc. produkcijos įmonė išveža į kitas šalis. Durpės jau iškastos žemiau ežero vandens lygio ir bet kuriuo momentu Rėkyvos ežero vanduo gali pralaužti savavališkai susiaurintą aukštapelkės apsaugos juostą.
Beatodairiškai grobuoniška danų kiaulininkų invazija į Lietuvą. Danijos vyriausybės finansuojami, naudodamiesi savo bankų lengvatiniais kreditais, danų kiaulininkai dar ir iš Lietuvos Vyriausybės gauna nuo 40 iki 60 proc. kiaulininkystės kompleksų įkūrimo išlaidoms padengti. A. Kubiliui teko pripažinti šį „valstybės paslaptimi“ laikytą faktą, kai apie jį prakalbo Ukrainos prezidentas. Ir administraciniu teismų nutartyse ėmė figūruoti nepastatyti kompleksai. Gal ir už juos jau gautos išmokos?
Keliolika milžiniškų danų pramoninės kiaulininkystės kompleksų Lietuvoje, nepastatę nė vieno biogeneratoriaus, laistantys nenukenksmintas srutas, kaip ir stiklo plastiko gamykla „Danplastas“ Ringauduose, nė nesiruošia statyti filtrų teršalams sulaikyti, krosnių metano, sieros vandenilio ir amoniako dujoms sudeginti. Tačiau veržiasi statyti naujus kompleksus. O penktą kadenciją iš eilės socialdemokratų valdomame nedideliame Pakruojo rajone jie jaučiasi šeimininkais. UAB „Saerimner“ 2002 m. įsigytame ir naujomis kiaulidėmis išplėstame „Mūšos“ skyriuje 2010 m. srutos buvo laistomos 66 dienas ( 2005 m. – 21 dieną ). Jie rajone yra numatę vietas 26 naujiems kompleksams. Tikimės, kad planuojamų kompleksų išdėstymo schema liks tik popieriniu paminklu NEKOMPETENCIJAI IR VISIŠKAM NEIŠMANYMUI. Kadangi tiek rajono, tiek Aukščiausiosios valdžios instancijos, nesiskaitydamos su tūkstančiu pasirašiusių gyventojų nuomone, tik atsirašinėjo, jau septintus metus bylinėjamės teismuose, norėdami užkirsti kelią Pakruojo rajono savivaldybės tarybos grupiniam nusikaltimui ir ekologine katastrofa kelis rajonus geriamu vandeniu aprūpinančiam Stipinų vandens baseinui gresiančiai kiaulininkų invazijai.
Nors Lietuva 2001 m. ratifikavo Orhuso Konvenciją, daugiau teisių suteikiančią eiliniam žmogui, iki šiol dar nepateikti svarstymui visų su ja susijusių įstatymų pakeitimų projektai, todėl nei valdininkai, nei teismai visai neatsižvelgia į tūkstančių vietinių gyventojų nuomonę ir valią, tyrimais pagrįstus užsienio ir Lietuvos mokslininkų perspėjimus.
Pasibaisėtina smarvė ir tarša sklinda nuo visų danų kiaulynų ir srutomis laistomų laukų Kelmės rajone, Šiaulėnų miestelyje. Dvokia „Skabeikių“, „Lekečių“ kompleksai ir karstiniame Pasvalio rajone neleistinas didžiulis „Šalnaičių“ kompleksas. Visuose danų valdomuose kiaulių kompleksuose vyko dešimtys avarijų, slėptas epidemijos pavojus (kiaulių maras „Pasodėlės“ komplekse). Jos ypač pražūtingos tik 20 proc. intensyviai kertamų miškų teturinčiame Pakruojo rajone, kur žemė nebespėja apsivalyti nuo didžiulės integruotos taršos.
Mūsų valdžios privalo tarnauti ne svetimų valstybių kapitalui, o tinkamai atstovauti savos valstybės piliečių interesams.
Mes reikalaujame realios teisės gyventi savojoje žemėje, kvėpuoti švariu oru, gerti neužterštą vandenį.
Reziumuojame peticijos
r e i k a l a v i m u s :
1. Jūsų Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidente, Vyriausybe ir Seime, nelaužykite Lietuvos Respublikai duotos priesaikos – saugokite Lietuvos žemių vientisumą. Turi būti išaiškinti, anuliuoti, paskelbti niekiniais nuo jų sudarymo dienos visi neteisėti sandėriai su užsieniečiais.

2. Neįsileiskite labiausiai taršių gamybos įmonių. Sustabdykite kompensavimą užsieniečių investicijoms ir sudarykite sąlygas Lietuvos piliečiams plėtoti smulkųjį ir vidutinįjį verslą.

3. Nacionalizuokite visus neteisėtai išsidalytus, išgrobstytus, išvogtus Lietuvos turtus, reikalaudami asmeninės teisinės atsakomybės be senaties termino.

4. Jau veikiančioms įmonėms neleiskite didinti gamybinių pajėgumų, priverskite jas sumažinti taršą ir smarvę tiek, kad nekenktų gamtai, žmonių sveikatai ir gerovei.

Neįvykdžiusią aukščiau išvardytų reikalavimų Aukščiausiąją valdžią vertinsime kaip neteisėtą mokesčių rinkėją, ginančią tik savo ir finansinių rėmėjų bei užsienio kapitalo interesus.


[b]Autoriaus kontaktai:[/b]
Adresas: Upės 7a-8, Rozalimas
Telefonas: +37042143297

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
17 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
18 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
19 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas