Dėl įtarimų Darbo Partijai pažeidžiant Seimo rinkimų įstatymą


Parašų: 0


  • Autorius: Petras Šeika
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos vyriausioji rinkimų komisija, Lietuvos Respublikos Prezidentė
  • Kategorija: Valdžia ir politika

2012 metų spalio 14d. vyko Lietuvos Seimo rinkimai.

Nuo spalio 10 d. policija gavo 261 pranešimą apie galimus pažeidimus, pradėta 12 ikiteisminių tyrimų.Anot VRK pirmininko Z. Vaigausko: "Daugiausiai skundų yra dėl Darbo partijos kai kurių kandidatų, ne tiek dėl visos partijos, kiek dėl kai kurių kandidatų."

Jau spalio 12 dieną policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai vaizdo įraše užfiksuotos nusikalstamos veikos, kur vyksta galimos derybos dėl įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų balsavimo už Darbo partiją.

Spalio 15 d. Raseiniuose V.Kudirkos gatvėje pirmadienio vakarą apie 19 val. policijos pareigūnai sulaikė tris vietos rinkimų komisijos nares, kurios nešėsi balsavimo biuletenius. Viena sulaikytųjų - Raseinių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė, Darbo partijos atstovė Birutė Daukšienė.

Kviečiame visus išreikšti savo nepasitenkinimą esama situacija ir pareikalauti Lietuvos Respublikos
Seimo ir Lietuvos Respublikos Prezidentės atsižvelgti į pradėtus ikiteisminius tyrimus ir, remiantis Lietuvos Seimo rinkimų įstatymo 95 straipsniu, kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl galimo Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

Konstituciniui Teismui išaiškinus, kad įstatymas buvo pažeistas, Seimas turi priimti nutarimą dėl neteisėtai išrinktų Seimo narių.