UŽ NAUJĄ LAZDYNŲ BASEINĄ


Parašų: 0


  • Autorius: Gediminas Gemskis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Prezidentė, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Lietuvos Respublikos Seimas, Vilniaus miesto savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Lazdynų baseinas (Erfurto g. 13, Vilniuje) galima sakyti legendinis Lazdynų objektas bei simbolis.
Didžiausias Lazdynų baseino pranašumas – sportinis 50 m ilgio, 8 takų baseinas. Tokio ilgio baseinas sostinėje – tik vienas.Tai vienintelis visoje Lietuvoje baseinas, turintis 10 metrų aukščio šuolių į vandenį bokštą.
Deja, kaip ir viskas gyvenime, su laiku paseno ir ,,susidevėjo'' Lazdynų baseinas ( pastatytas 1980 m.), Lazdynų baseino būklė - prasta.
Šis baseinas yra svarbus tuo, kad jame ugdomi ir treniruojasi garsūs sportininkai, kurie gina Lietuvos garbę.
Tęsiant anksčiau buvusį tikslą, kad Lazdynų baseinas neturėtų ,,galo'', pasirašydami už šią peticiją - pasirašome už tai, kad vietoj senojo Lazdynų baseino, toje pačioje vietoje statyti naują modernų olimpinius standartus atitinkantį baseiną, kurį projektuojant numatyti kaip ir sename Lazdynų baseine sudaryti galimybes treniruotis ir rungtyniauti sportininkams, vykdyti aukščiausio lygio tarptautines varžybas ir leisti lankytis lankytojams: pavieniems lankytojams, organizacijoms, vaikams, moksleiviams, pensininkams (su nuolaida) ir t.t.
Prašome adresatuose nurodytų valdžios atstovų statyti naują Lazdynų baseiną būtent toje pačioje vietoje, kur yra senasis Lazdynų baseinas.
Baseino komplekso projekto pasirinkimą, baseino paslaugų įvairovę, paslaugų kainas (lankytojams patrauklias ir prieinamas) prašome derinti su suinteresuota visuomene.
Manome, kad valdžia privalo pasirūpinti, kad Vilnius - Lietuvos sostinė būtinai kiek beįmanoma greičiau turėtų naują modernų olimpinius standartus atitinkantį baseiną, nes su tuo susijęs ir mūsų Sostinės bei visos valstybės įvaizdis.Šis naujas modernus baseinas visą laiką privalo priklausyti valstybei ir tarnauti piliečiams.
Paraginkime šia peticija mūsų valdžią kiek galima greičiau pastatyti mums nacionalinės svarbos baseiną, kuris būtų Lietuvos pasididžiavimu savo ir pasaulio akyse.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas