Peticija del energijos kainų


Parašų: 0



Kreipimasis į Lietuvos Respublikos Seimą
Tarptautinis kapitalas, įtakodamas Lietuvos valdžios įstaigas, nuomai (iš esmės – dovanų) gavęs šilumos ūkius, keldamas naftos, dujų, elektros, šildymo kainas į dar neregėtas aukštumas, plėšia Lietuvos žmones. Sumokėję už šildymą, daugelis žmonių gyvena pusbadžiu, daug kas išvaromi iš savo butų. Todėl mes, žemiau pasirašę šį Kreipimąsi, prašome pripažinti jį kaip Peticiją ir priimti atitinkamus teisės aktus ar jų pataisas, atsižvelgiant į mūsų reikalavimus.
Mūsų reikalavimai:
1. Paviešinti visas sutartis, pasirašytas Lietuvos Respublikos (ar savivaldybių) vardu su privačiomis arba dalinai privačiomis įmonėmis energetikos ir komunalinio ūkio srityje, visus jų priedus, protokolus, taip pat – visą minėtų privačių arba dalinai privačių energetinių įmonių vidinę dokumentaciją, korespondenciją ir buhalteriją, visus akcininkus, visus jų gaunamus pelnus, dividendus, atlyginimus. Tai padarytina viešojo intereso tikslais, kadangi tai tiesiogiai liečia visus Lietuvos Respublikos piliečius. Šioje sferoje panaikinti komercinės paslapties praktiką, nes labai dažnai tai - machinacijų ir vagysčių praktika – o Lietuvai reikia tik skaidrumo ir viešumo. Visais aukščiau paminėtais tikslais priimti ir/arba pakeisti galiojančius įstatymus, prireikus – LR Konstituciją.
2. Grąžinti valstybei (suvalstybinti, nacionalizuoti) visų Lietuvos Respublikos miestų bei rajonų šilumos ir komunalinius ūkius. Pašalinti šioje srityje visus tarpininkus, kurie išpučia kainas. Ženkliai sumažinti šildymo kainą. Visą komunalinį ūkį turi valdyti tik valstybinės įmonės, nes šis ūkis negali būti privataus pasipelnijimo įrankis. Komunalinių paslaugų kainas turi reguliuoti valstybė. Visais aukščiau paminėtais tikslais priimti ir/arba pakeisti galiojančius įstatymus, prireikus – LR Konstituciją.
3. Likviduoti Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją kaip ginančią monopolininkų interesus. Šiuo tikslu priimti ir/arba pakeisti galiojančius įstatymus, prireikus – LR Konstituciją.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas