Už Šveicarijos gynybos modelį ir liberalius ginklų įstatymus


Parašų: 6


  • Autorius: J. Gediminas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas, Krašto Apsaugos Ministerija
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Lietuvoje įvedamas prievartinis šaukimo modelis prieštarauja asmens laisvės principams ir nėra toks efektyvus kaip Šveicarijos liberalus gynybos modelis, nes dauguma piliečių lieka beginkliai. Iš šios šalies galime pasimokyti kas yra tikroji tiesioginė demokratija ir nepažeidžianti piliečių laisvės gynybos kultūra dėl, kurios net Hitleris bijojo įsiveržti, nes civiliai buvo gerai ginkluoti. Šveicarijoje mažiausias nusikalstamumo lygis EU ir aukštas gyvenimo lygis. Ten valdžia ne apsunkina, o kaip tik skatina piliečių ginklavimasi, suteikia šovinių, apmokymus, įveda privalomus bunkerius namuose.
Peticija skirta balsuoti, kad Lietuvoje būtų leista piliečiams laikyti savigynai karinius ginklus tiek nuo užsienio priešų, tiek vidaus nusikaltėlių, kurie ikišiol buvo priskirti A kategorijos ginklams neprieinamiems eiliniams žmonėms. Tai yra automatinius ir snaiperinius šautuvus.
Atlikusiems karine tarnybą suteikti privilegiją pasilikti šautuvą, šalmą ir šarvuota liemenę. Sumažinti biurokratizmą įsigyjant ginklus. Plėtoti išlikimo karo metu ir gynybos kultūrą per švietimą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas