ATVIRAS LAIŠKAS LIETUVOS MAŽMENINĖS PREKYBOS CENTRAMS


Parašų: 184


  • Autorius: Susivienijimas Žali.LT
  • Adresuota: Lietuvos mažmeninės prekybos centrai
  • Kategorija: Kita

ATVIRAS LAIŠKAS LIETUVOS MAŽMENINĖS PREKYBOS CENTRAMS

Džiaugiamės, kad Lietuvos mažmeninės prekybos centrai aktyviai prisideda prie įvairių socialinių akcijų, renginių, iniciatyvų rėmimo. Tokie veiksmai rodo, kad verslo įmonės nelieka abejingos ir yra linkusios prisidėti prie bendros gerovės kūrimo.

Ar žinojote, kad ir Jūs dabar galite padaryti svarbius sprendimus ir pagerinti gyvenimo sąlygas tiems, kurie yra labiausiai nukentėję? Lietuvos prekybos centrai iki šiol siūlė labai ribotą Sąžiningos prekybos („Fair Trade“) etikete pažymėtų prekių asortimentą, tačiau Jūs tai galite pakeisti.

Įvairiose Europos šalyse atliktų tyrimų metu nustatyta, kad kaina, kurią prekybos centrai ir vaisių tiekėjai moka už šviežius atogrąžų vaisius, nepadengia tikrųjų jų gavybos kaštų. Dėl to kenčia besivystančių šalių ūkininkai ir darbuotojai, kurie dirba nežmogiškomis sąlygomis.

Pačios pigiausios produkcijos paieškos, nesidomint iš kur atkeliauja produkcija ir kokiomis sąlygomis ji auginama besivystančiose šalyse, dažnai veda prie darbo teisės nepaisymo, trukdymo burtis į profesines sąjungas, atsisakymo įdarbinti moteris ir draugiškų aplinkai gamybos praktikų taikymo drastiško mažėjimo. Jau nekalbant apie vis didėjantį neatsakingą pesticidų, kurie jau užteršė nemažų teritorijų geriamąjį vandenį naudojimą.

Siekiant keisti situaciją, bei prisidėti prie darbuotojų gyvenimo sąlygų gerinimo, kviečiame Jūsų mažmeninės prekybos centrą:

Skatinti sąžiningos prekybos partnerystės principais tiekiamų ir tinkamai sertifikuotų (Fair Trade) produktų atsiradimą ir plėtrą rinkoje;

Viešinti šį asortimentą ir šviesti visuomenę atsakingo vartojimo klausimais, taip formuojant vartotojų poreikį šio tipo produkcijai;

Ieškoti galimybių pirkti šviežius vaisius ir kitą produkciją iš smulkiųjų gamintojų ir plantacijų, ypač turinčių Sąžiningos prekybos (Fair Trade) sertifikatus.


Esame įsitikinę, kad įgyvendinus šiuos žingsnius, Jūs kursite didesnį pasitikėjimą Jūsų įmone bei mažmeninės prekybos tinklo vykdoma veikla.

Kviečiame Jus tiekimo grandinėje veikti sąžiningai. Sąžininga kaina ir pagarba žmogaus bei darbo teisėms yra raktas į tvarų vystymąsi!

Daugiau informacijos: www.makefruitfair.org ir www.zali.lt .

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas