STOP Atostogų ilginimui


Parašų: 30


  • Autorius: Supykęs ant Pitrėninės
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija
  • Kategorija: Švietimas

Mokslo metai jau buvo pailginti 1 savaitė (t.y. 5-7 dienomis). Bet švietimo ir mokslo ministrei to neužtenka pagal jos paskaičiavimus Lietuvos mokiniai mokosi per daug ir trumpai palyginus su kitomis ES valstybėmis, mes atostogas turime ilgiausias, o mokomės daugiausia. Bet šis apstraktus skaičius, kad Lietuvių atostogos ilgesnės yra netiesa ES šalyse vasaros atostogos trumpesnės, BET pvz.: Jungtinės Karalystės mokiniai per Kalėdas atostogauja tris savaitės, o Lietuvos 1.
Jei norite pasinagrinėti visas JK atostogų datas: https://www.schoolholidayseurope.eu/school-holidays-2017-uk.html (ANGLIŠKAI)
Jei norite pasinagrinėti visas Lietuvos mokinių atostogų datas: http://www.sdachas.lm.lt/wp-content/uploads/2016/06/MOKINIU_ATOSTOGOS_2016-2017.pdf
Straipsnis apie mokslo metų ilginimą: http://www.delfi.lt/news/daily/education/ministre-lietuvoje-mokiniai-atostogauja-per-daug.d?id=73927622
P.s. Yra ir kitas būdas išspresti problemą be mokslo metų ilginimo. Tiesiog nuo 7-8 klasės panaikinti "nereikalingas" pamokas. Pvz.: muzika, dailė, technologijos, tikyba (ar etika) ir žmogaus saugą taip pat galima panaikinti ir klasės valandėlės, (jei mokyklose tokios yra).
P.s.s. Estijoje yra lygiai tokia pati atostogų tvarka: https://www.schoolholidayseurope.eu/choose-a-country/estonia.html (ANGLIŠKAI)

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas