Peticija dėl emigrantų pensijų fonduose sukauptų pinigų išsaugojimo


Parašų: 21


  • Autorius: Marija Kazlauskienė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybe
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Jau daugybę metų Lietuvoje kalbama apie emigrantų grįžimą. Naujoji vyriausybė į valdžią atėjo įvardindama tai kaip vieną pagrindinių savo tikslų. Deja, šiandien matome, jog jos planuose numatomi veiksmai ne tik nepadeda grąžinti žmonių į tėvynę, bet ir priešingai, aktyviai griauna bet kokius emigravusių žmonių ryšius su savo gimtine.
Mes, lietuviai, turime išlikti vieningi prieš tokias iniciatyvas. Neabejoju, kad didelė dalis mūsų iš tiesų norėtų sugrįžti, jei tik tam atsirastų galimybė. Bet pagal dabartinius planus privačiai pensijų fonduose sukauptos lėšos būtų grąžintos SODRAI ir nesvarbu, kiek laiko žmogus jas kaupė, sugrįžęs į Lietuvą jis turės pradėti visą taupymo procesą iš naujo.
Šios peticijos tikslas yra suteikti išvykusiems iš Lietuvos galimybę į ją sugrįžti. Jei Vyriausybė nuoširdžiai tikisi pritraukti emigrantus, atimti jų santaupas ir prašyti pradėti visą gyvenimą iš naujo yra blogiausias įmanomas variantas. Privalome apsaugoti išvykusių lietuvių santaupas. Nesvarbu, kiek žmonių tai liečia šiandien, toks veiksmas yra ne kas kita kaip privačių lėšų nacionalizavimas, sukuriantis precedentą kažką panašaus padaryti ir ateityje, tik jau platesniu mastu. Tad tai jau nėra vien emigrantų, tai visų, kuriems rūpi Lietuva, problema.
Prašome Lietuvos Respublikos Vyriausybės atkreipti dėmesį į mūsų balsus – privačiame pensijų fonde sukauptų lėšų galimas nusavinimas skatina piliečių nepasitikėjimą savo šalimi, o juk būtent tai ir yra viena didžiausių emigracijos priežasčių.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-12-27 / 22:03
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas