Levo Karsavino mokykla, STOVĖJIMO VIETŲ ĮRENGIMO IR SANKRYŽOS REKONSTRAVIMO


Parašų: 185


  • Autorius: Artur Iljin
  • Adresuota: Justiniškių g. 43, LT-05128, Vilnius
  • Kategorija: Švietimas

Objektas:
Vilniaus Levo Karsavino mokykla, Justiniškių g. 43, LT-05128, Vilnius
Priedas:
https://ibb.co/D1ffDkJ
Problema:
Pagrindinius įstaigų, įmonių ar grupių, kurios vykdo ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programas (toliau – įstaiga), ugdymo proceso organizavimo sveikatos saugos reikalavimus nustato Lietuvos higienos norma HN 75:2016 „Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“.
Pagal kuria, sklypas / teritorija ir patalpos, kuriose vykdoma ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programa, ir jose esantys įrenginiai turi būti saugūs, įrengti ir prižiūrimi taip, kad juos naudojant būtų išvengta nelaimingų atsitikimų.
Pagrindinius mokyklu, kurios vykdo bendrojo ugdymo programas (toliau – mokykla), ugdymo proceso organizavimo sveikatos saugos reikalavimus nustato Lietuvos higienos norma HN 21:2017 „Mokykla, vykdanti bendrojo ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“.
Pagal kuria, Mokyklos sklypas ir patalpos, jose esantys įrenginiai turi būti įrengti ir prižiūrimi taip, kad juos naudojant būtų išvengta nelaimingų atsitikimų.
Justiniškių g. sankryžoje su Viršilu g. dažnai susidaro automobilių spūstys dėl sukančių iš/į Justiniškių g. kiemo esančio prie objekto.
Darni susisiekimo sistema yra labai svarbi mažinant socialinę pažeidžiamų ir palankių sąlygų neturinčių grupių atskirtį, kuri neigiamai veikia jų galimybes naudotis pagrindinėmis paslaugomis ir jų socialinius ryšius. Neigiami transporto sistemos padariniai aplinkos, saugumo ir visuomenės sveikatos srityse gali daryti neproporcingą neigiamą įtaką palankių sąlygų neturinčioms žmonių grupėms.
Mokiniams, atvykstantiems į mokyklą, sportininkams, lankantiems futbolo ir kitas treniruotes, tenka toli eiti pėsčiomis ir pereiti labai judrią Justiniškių gatvę, dėl ko tėvai nerimauja ir vaikai iki 10 metų praktiškai vieni nevažinėja. Artimiausia stotelė Spaudos rūmų. Ne visi tėvai turi automobilius, kuriais gali vežioti vaikus – dalis naudojasi visuomeniniu transportu. Šioje vietoje gausu tiek pėsčiųjų, tiek transporto priemonių. Esama perėja pavojinga ir neužtikrina eismo saugumo pėstiesiems ir dviratininkams.
Statybos techninis reglamentas STR 2.03.01:2019 „Statinių prieinamumas“, Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymas.
Pagal kurios, Neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietos įrengiamos arčiausiai įėjimų į pastatą ne didesniu kaip 50 m atstumu.
Mokykla įsikūrusi patogioje vietoje, tačiau čia sunku privažiuoti neįgaliesiems pritaikytu transportu.
Siekiant veiksmingai plėtoti specialiųjų poreikių turinčių žmonių socialinės integracijos procesą ir skatinti judumą Vilniaus mieste ir užtikrinti gera pralaiduma piko metu įskaitant pėsčiuosius ir dviratininkus, žymiai pagerinant eismo sauguma,
Prašome:
1. Įrengti antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė, įrengiamos specialios stovėjimo vietos neįgaliųjų automobiliams (Priedas nr1). Būtų tinkamai pažymėtos ženklais ir horizontaliuoju ženklinimu, įrengti įvažiavimo kelius.
2. Įrengti autobusu/troleibusu stotele, įrengiant keleivių laukimo paviljoną ir pėsčiųjų tako konstrukcijos įrengimą (Priedas nr1).
3. Įrengti Kiss and ride vietas (Priedas nr1).
4. Pėsčiųjų perėją atitraukti arciau autobusu stoteles įrengiant saugumo salelę. (Priedas nr1).
5. Įrengti lietejimo juosta sukti i desne.