Abiturientai turi teisę spręsti patys


Parašų: 3


  • Autorius: Ernestra Latvėnaitė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos švietimo ministerija
  • Kategorija: Švietimas

Pasigirdus Lietuvos Respublikos švietimo ministerijos siūlymams grąžinti abiturientus kontaktiniam mokymui.

"Ministerija planuoja grąžinti dvyliktokus maždaug per mėnesį. Ministerijos idėja yra, kad balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje. "

Tačiau pasigirdo siūlymai, kad be galimybės likti nuotoliniam!

"Jei atidaro dvyliktokams mokyklą, tai reiškia, kad visi dvyliktokai ir eina kontaktiniu būdu, o ne taip, kaip dabar, pavyzdžiui, Klaipėdoje. Ji nuo šios savaitės – nebe juoda savivaldybė, bet vieni veda vaikus į mokyklą, kiti neveda, yra visiškas chaosas."

Tai pažeidžia mūsų teises, nes dabartiniai susirgimų rodikliai tikrai nėra geri, o ne vieno abituriento šeimoje yra rizikos grupei priklausančių asmenų, dėl kurių sveikatos abiturientai nenori rizikuoti.

Taip pat manome, kad tai per didelė rizika, ypač kai kalbama tik apie mėnesio laikotarpį. Nemanome, kad vienas mėnesis kažką pakeis, o kaip tik priešingai pridarys žalos. Yra mokinių, kuriems bus sunku vėl grįžti į kontaktinį mokymąsi dėl psichologinės būklės, o tai gali pakenkti rezultatams.

Taip pat įžvelgiame riziką, kad gali mokyklos tapti Korono viruso židiniais, o tai būtų milžiniška žala abiturientams, kurie ruošiasi egzaminams.

Todėl siūlome, kad būtų sudaryta galimybė hibridiniam mokymuisi tiems mokiniams, kurie neturės galimybių grįžti į kontaktinį mokymąsi.


Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.