Peticija už leidimą aukštosioms mokykloms pačioms nusistatyti privalomus egzaminus (išskyrus lietuvių k.)


Parašų: 45


  • Autorius: Jonas Jablonskis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija
  • Kategorija: Švietimas

Matematika – svarbi disciplina, ji yra ir turi būti privaloma mokyklose. Tačiau matematikos egzaminas turėtų būti privalomas tik tiems kurie renkasi studijas kuriose matematika tikrai reikalinga. Matematika gana sunki disciplina ir ji vieniems sekasi kitiems ne. Lietuvoje daugybė gabių ir protingų jaunuolių neišlaiko matematikos egzamino. 2016 metais Lietuva užvėrė duris studijuoti aukštosiose mokyklose nemokamai jaunuoliams kurie neišlaikė matematikos egzamino. Ši praktika nėra logiška, nes padarius privalomą matematikos egzaminą daugybė jaunų ir kūrybingų žmonių neteko galimybės mokytis nemokamai aukštosiose mokyklose. Juk žmogui kuris nori studijuoti meną matematika nereikalinga, o vien tai, jog jis neišlaiko matematikos egzamino neparodo jo išsilavinimo ir gabumų, tačiau užveria nemokamų studijų galimybę. 2021 Lietuvos švietimo taryba pateikė siūlymą – leisti aukštosioms mokykloms pačioms nusistatyti privalomus egzaminus (išskyrus lietuvių).

Skatiname pasirašyti šią peticiją ir populiarinti Lietuvos švietimo tarybos siūlymą. Reikalinga diskusija ir politikų dėmesys, kad ši problema pagaliau būtų išspręsta.

Daugiau informacijos:

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/svietimo-taryba-siulo-leisti-universitetams-patiems-nusistatyti-privalomus-egzaminus-56-1504496?fbclid=IwAR2z44hCkZ5AeWH6RuwRQLlgiDYjQPaDnZKU1a-4OU-9GhiTgozER-lRiHU

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-05-20 / 10:29
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas