PRIEŠ GARGŽDŲ KULTŪROS CENTRO KVIETINIŲ SKYRIAUS NAIKINIMĄ


Parašų: 95


  • Autorius: Gediminas Girgždis
  • Adresuota: Klaipėdos rajono savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Mes, žemiau pasirašiusieji, GKC Kvietinių skyriaus salės uždarymą laikome rimta problema, kurią būtina spręsti, nes būtent čia visą dešimtmetį buvo vykdomas įvairių amžiaus grupių vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų užimtumas, čia sėkmingai gyvavo du teatro kolektyvai, folkloro ansamblis, vyko renginiai, tradicinės šventės, edukacijos. Kaimo gyventojams reikalinga ši erdvė, kad ir toliau būtų kuriami spektakliai, organizuojami kokybiški renginiai, mažinama socialinė atskirtis tarp miesto ir kaimo, integruojama jaunoji karta į renginių organizavimą, vedimą ir kitas bendruomeniškumą, tautos tvarumą skatinančias veiklas.
GKC Kvietinių skyriaus salė yra didžiausia patalpa gyvenvietėje, kuri talpina didžiausią kiekį žmonių, turi įėjimą pritaikytą žmonėms su negalia, kondicionavimo sistemą. Ši salė turi sceną, kuri buvo pastatyta rėmėjų ir savanorių iniciatyva ir lėšomis, čia vykdavo įvairūs didesni renginiai, spektakliai, mugės.
Pažymėtina, kad Kvietiniai neturi susisiekimo su Gargždais, nėra nei dviračių, nei pėsčiųjų takų, autobusas atvyksta tik du kartus dienoje (savaitgalį autobusas nekursuoja), todėl žmonėms nėra galimybės dalyvauti kultūriniuose renginiuose Gargžduose.
Kvietinių bendruomenės centro patalpos nėra pritaikytos kultūriniams renginiams, jau dabar KBC salėje netelpa visi bendruomenės nariai, kurių yta 107. Čia nėra scenos, patalpa maža, neturi vėdinimo sistemos, nėra galimybės patekti žmonėms su negalia, todėl GKC Kvietinių skyriaus patalpų pardavimas būtų didžiulė netektis tokiai aktyviai bendruomenei bei nepataisoma klaida, kuri ateityje gali pareikalauti didelių investicijų.
Prašome atsižvelgti į gyventojų poreikius ir esame prieš Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus pastato pardavimą, Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus uždarymą ir kultūros kaime naikinimą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-05-31 / 23:58
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2021-05-31 / 23:45
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama
2021-05-31 / 22:44
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama
2021-05-31 / 20:00
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama
2021-05-31 / 13:57
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama
2021-05-31 / 13:18
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas