Pasiūlymai dėl Lietuvos pašto tarnybos darbo


Parašų: 44


  • Autorius: Elena Grod
  • Adresuota: Lietuvos paštas
  • Kategorija: Kita

Visų pirmą Lietuvos postcrossingo ir filokartistų bendruomenės vardu dėkoju už jūsų darbą. Kadangi mūsų hobis yra tiesiogiai susijęs su „Lietuvos pašto“ paslaugomis, kreipiuosi į jus.
Pernai buvo įvesta nauja pašto rūšiavimo sistema, po kurios ant bet kokios siuntos buvo pradėta klijuoti lipdukus su brūkšniniu kodu. Po daugybės postcrosserių skundų, atvirukai buvo pradėti pakuoti į vienkartinius plastikinius vokus, taip ginant atviruką nuo lipdukų, tačiau dėl to atsiranda daug šiukšlių ir gaištomas laikas pakuojant. Suprantame, kad pašto siuntoms rūšiuoti reikalingas brūkšninis kodas. Mūsų pasiūlymas - pakeisti patį lipduką, kad jo klijų sluoksnis nebūtų toks lipnus, kad jį būtų galima nulupti nepažeidžiant atviruko paviršiaus. Taip pat ateityje siūlome atsižvelgti į jūsų kolegų iš Vokietijos patirtį - spausdinti kodą tiesiai ant pašto ženklų.
Beje, dėl pašto ženklų. Postcrossing yra estetinis hobis, todėl natūralu, kad norisi gražiai papuošti atviruką, pavyzdžiui, naudojant meninius pašto ženklus. Šiuo metu įvairiuose pašto skyriuose galima rasti daug tinkamo nominalo pašto ženklų, tačiau niekur neįmanoma pasirinkti konkretaus pašto ženklo. Svetainėje galima nusipirkti pašto ženklų, pristatymo kaina ir pristatymo laikas yra atgrasinantys veiksniai nuo pirkimo. Siūlome surengti vitriną su pašto ženklais postcrosseriams ir kolekcionieriams, kur bus pristatytas kuo platesnis pašto ženklų asortimentas, kurį galima įsigyti, pavyzdžiui, centriniame pašte, kur periodiškai vyksta specialūs antspaudavimai.
Taip pat norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į tai, kad daugelis šalių į apyvartą išleido pašto ženklus, tiesiogiai skirtus mūsų pomėgiui - „Postcrossing“. Tokius pašto ženklus ypač malonu gauti kartu su atviruku, be to, jie yra kolekcininkų-filatelistų aistros ir medžioklės objektas. Būtų puiku, jei Lietuvoje būtų išleisti pašto ženklai 0,71 euro nominalu, siekiant patenkinti postcrosserių - aktyvių Lietuvos pašto paslaugų vartotojų - paklausą.
Apskaičiuota, kad Lietuvoje yra daugiau nei 10 000 žmonių (registruotų tarptautinėse ir Lietuvos postcrossing svetainėse, postcrossing bendruomenėse socialiniuose tinkluose, forumuose ir kt.), užsiimančių postcrossingu. Jie kasmet siunčia daugiau nei 50 000 atvirukų. Prašome jūsų padėti pagaminti ir išleisti į apyvartą „I love Postcrossing“ pašto ženklus Lietuvoje, jie galėtų papuošti atvirukus ir būtų labai paklausūs mūsų šalies filatelistų.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2021-09-14 / 20:49
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama
2021-09-07 / 14:02
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas

Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.