Lietuvos atsijungimas nuo Rusijos energetinės sistemos


Parašų: 54
Paramos: 50.00 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Rokas Pauliukaitis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybė
  • Kategorija: Kita

Karas Ukrainoje atskleidė, kad likęs pasaulis nelinkęs taikyti rimtų ekonominių sankcijų Rusijai. Dauguma ES šalių perka Rusijos energetinius išteklius, taip finansuodamos Rusijos kariuomenę. Lietuva gali parodyti pavyzdį ir atsisakyti remti diktatorišką rėžimą.

Iš Rusijos įsigyjami energijos ištekliai (nafta, gamtinės dujos) ir elektros energija, kuri patenka per jungtis su kaimyninėmis valstybėmis, remia Rusijos ekonomiką, Vladimiro Putino diktatūrinį režimą ir karo nusikaltimus Ukrainoje vykdančią Rusijos kariuomenę.
Prašome / reikalaujame:
1 . Neatidėliotinai svarstyti ir pateikti planą kaip per artimiausią laikotarpį galima atsijungti nuo BRELL elektros sistemos žiedo.
2. Nustoti importuoti iš Rusijos tiekimas dujas ir jas įsigyti iš kitų tiekėjų, pasinaudojant SGD terminalu Klaipėdoje.
3. Atsisakyti naftos importo iš Rusijos, pasinaudojant Lietuvoje esančia infrastruktūra (terminalais), drauge su Lenkijos koncernu „Orlen“ derėtis ir skirti finansinę paramą, būtiną modernizuoti naftos perdirbimo įmonę, kad ji galėtų dirbti ir be Rusijos naftos tiekimo.

Dauguma mūsų dar netiki peticijomis, kaip priemone pasiekti tikslą bei jos efektyvumu. Tačiau šia priemone pasinaudoti tikrai verta. Šia peticija Tautos atstovams galime garsiai išreikšti savo poziciją. Galime jiems įrodyti, kad mūsų Tauta vieninga ir jai svarbiau pasipriešinti terorui, nei kuo pigiau naudojant energetinius išteklius tyliai stebėti karą, kurį patys finansuojame. Suprantama, kad mus visus gąsdina mintis, kad gali kilti šildymo, kuro, elektros ar tam tikrų produktų kainos, tačiau vykstant karui esame pasiruošę tą kainą sumokėti ir užkirsti kelią Rusijos agresijai.
Pasinaudokime tuo, kad esame demokratinė valstybė, kad turime teisę, laisvę ir galimybę reikšti savo nuomonę.

Pritarimas bei nuomonės išreiškimas nieko nekainuoja.
Informacija kaip pritarti:
Paspaudus „Paremti peticiją“ – rinkitės „Tik parašu“.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2022-03-02 / 14:28
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas

Peticija gali būti panaudota politinėje ar partijų veikloje, teikiant siūlymus valstybinėms institucijoms.