Dėl pilietės Galinos Šimanovič prievartinio vertimo psichiškai neįgalia


Parašų: 11
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Vytautas Kalvaitis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Prezidentui, Lietuvos Respublikos Seimui, Lietuvos Respublikos Vyriausybei, Lietuvos Respublikos Aukščiausiojo Teismo Pirmininkui
  • Kategorija: Kita

Dėl pilietės Galinos Šimanovič siekio rasti tiesą jos byjoje, Vilniaus apygardos teismas jai skyrė psichiatrinę ekspertizę.

Visuotinė Žmogaus Teisių Deklaracija, Europos Žmogaus Teisių Konvencija ir Lietuvos Respublikos Konstitucija užtikrina kiekvienam žmogui žodžio, minties, raiškos laisves, taip pat skundo laisves.

Skirti psichiatrinę ekspertizę nesutinkančiam žmogui yra sena SSSR KGB vadovo V. Andropovo nuoroda, kad nesutinkantis su sovietų valdžia yra psichiškai nesveikas.

Lietuvoje dešimtys žmonių yra patalpinti į psichiatrines ligonines dėl vienokių įvairių nesutikimo ir susidorojimo priežasčių : Skaistė Ramanauskienė (mirusi gydant psichiatrinėje ligoninėje), Jūratė Kiaunienė, Artūras Gotautas, Mindaugas Kuras, Ilona Legeckaitė, seserys Sandra ir Vitalija Rymanovos (grąžintos iš fiktyvaus įvaikinimo JAV), dabar kuriamas psichinis neįgalumas Galinai Šimanovič, kiek dar nežinomų žmonių mirė psichiatrinėse ligoninėse, ten patalpintų teisėsaugos nuosprendžiais.

Prašymas : nutraukti pilietei Galinai Šimanovič Vilniaus apygardos teismo nutarimą paversti ją psichiškai neįgalia.

# Vardas Komentaras
1 GyvasŽmogus
2023-07-20 / 12:11
NURODYMAS nutraukti vykdomą neteisėtą veiką moters, generalinės vykdytojos ir benefiaciarės [fizinio, juridinio ASMENS GALINA ŠIMANOVIČ] atžvilgiu.
2 Deividas
2023-06-27 / 01:37
Palaikau nukentėjusiąją. Ir esu prieš antikonstitucinius bei prigimtines žmogaus teises pažeidžiančius veiksmus. Kuriuos vykdo uab"lietuvos respublika" klapčiukai ir nužmogėję žmogos.
3 Vytautas (Marijampolė)
2023-06-26 / 11:26
Žmonės, laikas gelbėti kitaip galvojančius nuo teisėsaugos susidorojimo psichiatrų rankomis.