Jungtinės Karalystės lietuviai reiškia palaikymą Ambasadoriui E. Bajarūnui!


Parašų: 67
Paramos: 25.00 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Dovilė Jackevičienė
  • Adresuota: Užsienio Reikalų Ministerijai, Prezidentūrai.
  • Kategorija: Kita

Mes, Jungtinės Karalystės lietuviai, šia peticija reiškiame nuoširdų palaikymą ir paramą Lietuvos ambasadoriui Jungtinėje Karalystėje Eitvydui Bajarūnui. Tokių veiklių, energingų, nuoširdžių, atsidavusių savo darbui žmonių, mūsų nuomone, rasti tikrai nelengva.

Nuo pat pirmųjų ambasadoriaus darbo mėnesių, p. E. Bajarūnas rodė nuoširdų dėmesį Jungtinės Karalystės lietuviams, išklausydavo kiekvieną, domėjosi bendruomenės problemomis, iš karto reaguodavo į pasiūlymus, drauge ieškojome sprendimų.

Norime paminėti, kad ambasadorius per visus renginius, kuriuose jį teko sutikti, visuomet yra pilnas energijos, su šypsena, bendraujantis, nuoširdus ir išklausantis. Matome, kad ambasadorius jau spėjo aplankyti daug lietuvių skirtingose Jungtinės Karalystės regionuose, lituanistinių mokyklų, nuolat dalyvauja įvairiausiuose bendruomenės renginiuose o taip pat ir organizuoja juos ir puikiai atstovauja Lietuvą Jungtinėje Karalystėje.

Pasirodžius straipsniams internetiniuose portaluose ir atšaukus ambasadorių į Lietuvą konsultacijoms, situaciją aptarėme savo bendruomenėse. Daugelio nuomone, vyksta neteisybė, kad ambasadorius nuteisiamas per spaudą, platinant tik vienos pusės anonimiškai pateiktą informaciją. Neteisinga, kad jam nesuteikiama galimybė apsiginti ir pateikti savo paaiškinimus. Tai nesuderinama su Lietuvos, teisinės valstybės, statusu.

Mūsų bendruomenė viliasi, kad čia gyvenančių lietuvių nuomonė bus išgirsta ir ir kad netrukus bus rastas tinkamas sprendimas, padėsiantis ambasadorių E. Bajarūną grąžinti į darbą Londone.

Mes, Anglijos lietuviai, labai to laukiame. Šį siekį deklaruojame parašais po peticija.

# Vardas Komentaras
1 Renata
2023-12-01 / 11:02
Palaikau. Zmogus savaitgaliais vaziuodavo i kiekviena rengini, cia Londone cia jau uz jo ribu. Kiekviena organizacija buvo palaikoma 100%. Kiekviena veikla turejo daug motyvacijos. Visiems visko uzteko ir buvo gerai, kol kazkas nesugalvojo jog noretu sios pozicijos. Palaikau. Ir tik uz
2 asta
2023-12-01 / 09:45
Vienas geriausių ambasadorių JK. Reiklus, tačiau bent jau pamatėme kad ambasada tai ne tik pavadinimas. Prašau grąžinti šį nuostabų ambasadorių į darbą.
3 Jurga
2023-11-30 / 17:10
Mes nuolankiai prašome nedelsiant grąžinti ambasadorių Eitvydą Bajarūną į pareigas. Per trumpą laiką jis pademonstravo tikros diplomatijos pavyzdį, stipriai pagerindamas Lietuvos įvaizdį Jungtinėje Karalystėje ir puoselėdamas vienybę mūsų bendruomenėje. Tuštuma, kurią paliko jo nebuvimas, yra jaučiama Lietuvių bei Britų rate, sustabdanti nepaprastą pažangą, kurią jis inicijavo su Londono Sičiu, Lordu Meru ir kitomis gerbiamomis institucijomis. Neleiskime, kad ši galimybė išsisklaidytų.