Pakvieskime iš Rusijos gujamą laisvą medią į Lietuvą!


Parašų: 4
Paramos: < 20 EUR

Pasiekus 100 parašų ir 250 EUR paramos, peticija bus priimta administravimui VŠĮ Peticijos.

  • Autorius: Momentum
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybė
  • Kategorija: Žiniasklaida

Pakvieskime laisvąją Rusijos žiniasklaidą į Lietuvą


Pradėjusi karą Ukrainoje, Putino valdžia nusprendė galutinai užgniaužti žiniasklaidos laisvę Rusijoje. Nepriklausomos žiniasklaidos atstovai, vengdami cenzūros ir negalėdami tęsti darbo savo gimtojoje šalyje, darbą tęsia emigracijoje.

Lietuva visuomet buvo draugiška ir atvira Rusijos disidentams ir demokratams. Nuo Andrejaus Kurbskio iki sentikių - čia savo namus skirtingais istoriniais laikotarpiais yra atradę nemažai Rusijos disidentų ar paprastų rusų arba rusakalbių žmonių.

Todėl raginame Lietuvos valdžią pakviesti laisvosios Rusijos žiniasklaidos atstovus tęsti savo darbą Lietuvoje, suteikiant visą tam reikalingą paramą. Prisidėkime prie pastangų pasiekti ir informuoti Rusijos visuomenę, kad ji galėtų išlikti atspari Kremliaus propagandai. Drauge plėskime galimybes Lietuvos ir viso regiono gyventojams gauti kokybiškos žiniasklaidos paslaugas rusų kalba.

Kviečiame atsakingas Lietuvos institucijas bendradarbiauti su kitomis Baltijos šalimis, kurios jau yra priėmusios Rusijos nepriklausomos žiniasklaidos atstovus, stiprinant ir palaikant Rusijos žurnalistų emigracijoje veiklą.

Esame įsitikinę, kad pokyčiai Rusijoje galimi tik tada, jei joje gyvuos laisva mintis. Prisidėkime prie jos palaikymo ir plėtros.

Momentum Vilnius


Kvietimą pasirašo:
Karolis Dambrauskas
Lukas Vaigauskas
Justina Motiejauskaitė
Lukas Tamulynas
Laurynas Šedvydis
Augenis Vadluga
Gintautas Paluckas
Vaida Baranovė
Reda Jureliavičiūtė
Deividas Kučinskis
Algirdas Davidavičius
Saulė Paulikaitė
Simona Padegimaitė