289 PARAŠAI

Kategorija:
# Vardas Komentaras
1 Nijole
2025-05-10 / 01:43
Uz tai, kad maitinimo istaigose butu suzymeti alergenai
2 Gabrielė
2025-05-09 / 14:42
Taip pat derėtų atkreipti dėmesį į pėdsakus, neretai patiekalai nėra pažymėti kaip turintys glitimo, tačiau dėl gamybos proceso, dėl kryžminės taršos virtuvėje, dėl neatkreipimo dėmesio į naudojamus produktus, kuriouose galimi pėdsakai (pvz. prieskoniai) jie nėra saugūs turintiems celiakiją.
3 Akvilė
2025-05-09 / 13:16
Vaikui sergant celiakija, negalime eiti į kavines, nes dauguma nesupranta apie gliuteną ir pan.
4 Diana
2025-05-09 / 12:55
Sergu celiakija, alergenų sąrašai maitinimo įstaigose būtini, nes būtent dėl to, kad restoranuose ir kavinėse trūksta šios informacijos, juos tenka apeiti
5 Giedrius (Vilnius)
2025-05-09 / 12:53
Iš visų aplankytų EU šalių susidaro įspūdis, kad pas mus situacija prasčiausia. Reiktų ir kainų kontrolės, nes kokioje Slovakijoje produktų be glitimo kainos bent 2 kartus mažesnės.
6 Milda (Vilnius)
2025-04-26 / 09:43
Sergu celiakija, daug restoranų Vilniuje nežino, kas yra glitimas...
7 Gabija
2025-04-25 / 23:42
Daugeliui trūksta supratimo apie esamas alergijas. Pavyzdžiui, aš netoleruoju svogūnų – man išberia veidą ir pasidaro sunku kvėpuoti. Kiekvieną kartą prašau, kad jų nedėtų, bet vis tiek gaunu patiekalą su svogūnais, ir tenka nusivilti bei rankioti juos iš maisto.
8 Skirmantė (Kaunas)
2025-04-25 / 17:56
Netoleruoju glitimo, labai retai surandu vietą pavalgyti, tad dažniausiai tenka gamintis pačiai o tam laiko neturiu...
9 Jomantė
2025-04-24 / 00:03
- Sustiprinti kontrolę dėl alergenų žymėjimo prie kiekvieno patiekalo. - Įpareigoti viešojo maitinimo įstaigas pateikti aiškų, prieinamo formato (raštu ar skaitmeniniu būdu) alergenų sąrašą, kurį būtų galima pasiekti paprašius įstaigos darbuotojų arba jį pateikti meniu. - Numatyti atsakomybę už klaidingą ar nepateiktą informaciją, remiantis galiojančiais ES teisės aktais. - Skatinti švietimą ir mokymus maitinimo sektoriaus darbuotojams apie alergijų rimtumą.
10 Ramunė
2025-04-23 / 23:02
Trūksta informacijos visiems apie alergenus ir nepageidaujama jų poveikį sveikatai.
11 Laura (Alytus)
2025-04-22 / 23:34
Sergu celiakija. Nuolat susiduriu su problema valgytu viešose įstaugose
12 Gerda (Šiauliai)
2025-04-22 / 22:40
Dažnu atveju net nežino kas yra glitimas.. labai liūdna.
13 Virginija (Vilnius)
2025-04-22 / 22:22
Sustiprinti kontrolę dėl alergenų žymėjimo prie kiekvieno patiekalo. - Įpareigoti viešojo maitinimo įstaigas pateikti aiškų, prieinamo formato (raštu ar skaitmeniniu būdu) alergenų sąrašą, kurį būtų galima pasiekti paprašius įstaigos darbuotojų arba jį pateikti meniu.
14 Ieva (Panevėžys)
2025-04-22 / 18:09
Truksta žiniu, dauguma net nezino kas per alergenas ira gliutenas, Pasakai kad celekija, tai dar atnesa duonos su kviečiais, arba buvo vitrinoi pyragas su kortele pazymeta kad be gliuteno., isigijus visa pyraga pasirodo sudeti vien kvietiniai miltai siaubas! Dar šitaip klaidina,ir reliai nesuvokia ka gali padaryti gliutenas serganciam celekija...
15 Austėja (Vilnius)
2025-04-22 / 17:46
Reikalaujame: - Sustiprinti kontrolę dėl alergenų žymėjimo prie kiekvieno patiekalo. - Įpareigoti viešojo maitinimo įstaigas pateikti aiškų, prieinamo formato (raštu ar skaitmeniniu būdu) alergenų sąrašą, kurį būtų galima pasiekti paprašius įstaigos darbuotojų arba jį pateikti meniu.